BUČA - PUMPKIN

Buča sem okrogloglava, manjka mi samo postava.
Sem na polju včasih ždela in na soncu rumenela.
Jesen je prišla in mesec oktober je že nastopil. Narava se ogrinja v ognjene barve in na njivah zorijo buče. Za naš tokratni Izziv buča sem ustvarila kar dve buči v Mix-media tehniki. Ideja, o kateri sem premišljevala kar nekaj dni se je na koncu izkazala za odlično, saj so te prikupne buče še meni zelo všeč. 
Poglejmo kako sem ju naredila:
Iz tankega bombaža v beli in oranžni barvi sem izrezala pravokotnik 10 cm x 20 cm. Na enega sem nanesla Teksturno pasto za razpoke, na drugo s stencilom Tim Holtz pa prozorno Teksturno pasto.
 Dobro sem posušila z grelno pištolo. Nato sem na obeh dolgih stranicah z prejico zašila šiv, katerega bom na koncu zategnila skupaj. Pripravila sem si tudi Lindy's Magical prahce, s katerimi bom kasneje pobarvala buči.
Pravokotnika sem obrnila narobe in zašila s šivalnim strojem krajši stranici skupaj. Nato sem spodnji šiv stisnila v mošnjiček in blago obrnila.
 Buči sem napolnila z vato in na vrhu stisnila blago skupaj. Z dvema nitkama prejice sem vbadala v sredini in ovila nit 6 x okoli buče na razmah. Pripravila sem si tudi nekaj manjših cvetnih listkov iz ostankov odtrganih rožic.
Sedaj se začne najlepši del, saj v neskončnost lahko ustvarjamo z odtenki barve. Po površini se stresala prah Lindy's Magical v rumeni in oranžni barvi, da so se razpoke lepo prepojile in sušila z grelno pištolo. Na vrhu buče sem zalepila zelen mah, košček trte, zvito žico in dve rožici. 
Na drugo oranžno bučo sem tudi nanesla Lindy's prah, najprej oranžne barve , nato še rjavega. Rjav se je močno vpil v blago med teksturo stencila in šele sedaj je prišla struktura do izraza.
Na vrhu buče sem zalepila siv islandski mah, pecelj iz trte, oranžno-rumene rožice in vse posula z belim Embossing prahcem. Še pentlja iz čipke in buča z zimskih pridihom je končana.
Če vam je moja ideja všeč, si lahko tako čudovito bučo ustvarite tudi same. 
Ves material, razen blaga, seveda lahko dobite v 
Darilnici Klavdija na spodnjih povezavah :


Se vidimo spet kmalu z novo temo Sožalnica !



5 komentarjev:

  1. Fanstatični sta ti dve tvoji buči.

    OdgovoriIzbriši
  2. Absolutely incredible, adore these
    Thank you for joining us at That's Crafty!
    Helen x

    OdgovoriIzbriši
  3. https://welove2create.blogspot.com/ Wow Wow and Wow, love your projects, they allmost look real Love them Thank you for sharing with the DT from We Love To Create, Hugs Terry (DT) xxx

    OdgovoriIzbriši
  4. Oh my!! Gorgeous pumpkins! Thank you for joining us at Mixed Media Place.

    OdgovoriIzbriši

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -