ROZA KOT VRTNICA




Kako, da vrtnica si je predrzníla

srcé odpreti in vso lepoto svetu streči?

Pogum ji luč je vlila, ki jo je začutíla,

brez tega vsi ostajamo preveč boječi.

Hafis (1326-1390)


Živijo ! 

Danes je 1.april - Dan norčavosti in veselja, zato kar s šalami in potegavščinami na plan, da bo s smehom dan obsijan !

Naša Vesela hiška je danes obsijana 

z  ROZA BARVO,  kajti začenja se nov Izziv # 17 !


Sponzor tega Izziva je trgovina MAVELU, kjer lahko dobite material s katerim sem tokrat ustvarila kar dva izdelka.

Prvo predstavim voščilnico-zloženko z  ROZA vrtnico v sredini. Poudarjam roza, ker je na sliki marelična, v resnici pa čisto prava nežno roza. Razumi, če moreš kako to nastane, ko fotografiraš ?!  


Odrezala sem papir za osnovo 14,8 cm višine in 24 cm širine.  Razdelila na 3 dele po 8 cm in naredila diagonalne utore, kot na sliki in odrezala. Na vse zunanje strani sem zalepila roza pikast papir in na sredini pravokotnih delov izrezala polkrog.


V notranjost sem zalepila blokec od Marine, v sredini izrezane listke in mojo ROZA vrtnico, ki sem jo naredila iz belega foam papirja ter osenčila z roza Disstresom.
Še odtis štampiljke zgoraj z črno VersaFine blazinico, spodaj pa z Versa color ter embossiran z prozornim prahcem.


Takole zgleda voščilnica, ko je zaprta.  Okoli voščilnice sem zalepila trak in čipko ter ob odprtini zalepila izrezano listje. Polkrožna izreza objameta vrtnico, a moram zapisati, da se kraka rada odpirata. Zgoraj in spodaj sem zalepila še tanek izrez vrvice od zvezde in nekaj perlic.




Naredila sem še tale roza bombonček, saj sem pri Mavelu na razprodaji kupila napravo Candy Box Punch Board - We R Memory Keepers za izdelavo le-teh. In res je tako enostavno, da ne moreš verjeti. 
Jaz sem vanj dala čokoladna jajčka za Veliko noč. Škatlico lahko narediš za kakršenkoli praznik ali rojstni dan. Priporočam !


Izrezala in zalepila sem te čudovite roza rože  in vijola metuljčke. Na vrhnji del sem zalepila belo čipko, razrezan bel papirnat prtiček, papirnat trak z rožicami in odtis štampiljke Mavelu POŠILJAM TI ČUDOVITE.


Na spodnji del sem zalepila izrez z roza embossiranim odtisom štampiljke Mavelu MISLI ZA LEPŠI DAN in dodala še rožico in metuljčka, da je usklajeno.
Pri straneh sem zavezala pentlji iz pisanega traka s pikicami.


Izdelke, ki sem jih uporabila iz trgovine MAVELU lahko dobiš le s klikom na spodnje povezave :
Candy Box Punch Board - We R Memory Keepers
trenutno ni zalogi

Za konec še dve zanimivi 1. aprilski šali :

Prva prvoaprilska potegavščina, ki smo ji bili priča po televiziji, je bila izvedena leta 1957, ko je BBC objavil triminutni prispevek o žetvi špagetov v južni Švici. Družina naj bi špagete, ki so jih predhodno tja nastavili producenti oddaje, obirala kar z dreves.

Švedom je bil leta 1962 na voljo le en črno-beli televizijski program. Televizijska postaja je napovedala, da bo njihov tehnični vodja Kjell Stensson razložil, kako bodo program lahko v prihodnje gledali v barvah. Izjavil je, da so raziskovalci ugotovili, da se bodo barve pojavile, če bodo ekran prekrili s hlačnimi nogavicami, zaradi katerih se bo svetloba lomila na prav poseben način. Televizijcem je nasedlo več 1000 ljudi.


Prisrčna HVALA za obisk
 in danes se le nasmejte na svoj ali tuj račun !



I participate in challenges /  Sodelujem v Izzivih :

Colorthrowdown.blogspot.com/2021/03/color-throwdown-636











7 komentarjev:

  1. Kako lepo in hkrati zabavno je pri tebi :-) Najprej si me očarala s posebno voščilnico (me že srbijo prsti, da preizkusim njeno zanimivo obliko), nato z sladkim bonbončkom (tudi sama jih ima tako zelo rada) za konec pa še nasmejala. Super potegavščini si našla, hi, hi.
    Hvala za navdih, poslavljam pa se z željo, da bo tvoj aprila nežen, rožnato obarvan in nasmejan, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako krasna izdelka. Najprej si me navdušila s to čudovito voščilnico s prav posebnim odpiranjem. Potem pa še ta krasna škatlica v obliki bombončka. Vse skupaj pa toliko pozitivne energije in čudovite roza barve. Krasno!!! Hvala pa tudi za prvoaprilske šale. Sem se morala prav nasmejati :)
    Želim ti lep podaljšan vikend.

    OdgovoriIzbriši
  3. A lovely card, adore the pink and how you layered up all this detail. Gorgeous flower with the touch of sparkle and wonderful use of lace, a lovely romantic feel to your card. Thanks for joining Time Out x

    OdgovoriIzbriši
  4. Your project is amazing! Thanks for playing along with us at Color Throwdown this week!

    OdgovoriIzbriši
  5. Gorgeous...just gorgeous!!!! Thank you so much for playing along with us at Time Out!

    OdgovoriIzbriši
  6. Your card and sweet treat packaging are so gorgeous! Thanks so much for playing along with us at CTD!

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako lušno, da si se spomnila tudi na prvoaprilske potegavščine. Voščilnica je prekrasna. Kako čudovito je to drugačno odpiranje in ta venček okrog in vrtnica na sredini. Res nora ideja. Bonbonček je prekrasen dodatek k darilu oz darilo samo. Res zelo uporaben je tale pripomoček za izdelavo. Zgleda, da bom mogla še dodat nekaj na listo želja. Pošiljam ti objem in pozdrav. Janja

    OdgovoriIzbriši

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -