Trgatev - Grape harvest - DT Darilnica Klavdija

Poznate Basen o lisici in grozdju ? 
Lisico je mučila lakota, zato se je odpravila v bližnji vinograd. Bila je pozna jesen in lisici so se cedile sline ob pogledu na veje, ki so se šibile pod težkimi grozdi.
Toda njeno veselje ni dolgo trajalo, kajti grozdi so bili previsoko in lisica jih ni dosegla. Nekajkrat se je vzpela na zadnje noge, toda naposled je morala priznati poraz. Odpravila se je iz vinograda in si govorila: 
»Naj grozdje obere, kdor ga hoče. Zame je preveč zeleno in kislo. Tudi če mi ga prinesejo na pladnju, se ga ne dotaknem.«
Nauk : " Lahko je zaničevati, česar ni mogoče dobiti !"
Za tokratni Izziv Trgatev pri Darilnici Klavdija sem več dni razmišljala, kaj bi ustvarila in spomnila sem se basni, prebrane še v mladih letih. Včasih smo se nauke življenja učili tudi z branjem čudovitih živalskih basni. Se še kaj spomnite?
Poglejmo, kako sem voščilnico izdelala. Material, ki sem ga uporabila je napisan v spodnjih alinejah in z direktno povezavo v trgovino :

OPIS IZDELAVE VOŠČILNICE :
 Iz belega ali krem 300 g papirja odrežemo podlago v istih merah osnove,na katero bomo zalepili več plasti papirjev in okraskov. Izrežemo figure in motive iz vzorčastih papirjev, ki jih bomo uporabili in osenčimo robove z Distress Inkom v temnih barvah.
Zalepimo vzorčaste papirje v kombinaciji kot na spodnji sliki na podlago.
 Na sredino zalepimo kvadrat velikosti 13 x 13 cm v natur rjavi barvi, ki smo mu razcefrali stranice. Nanj v zgornji desni kot pritrdimo Chiboard grozdja, ki smo ga pobarvali z Distress Inki v rumeni in zeleni. Dodamo še embossiran napis Sladke želje - Najlepšega para. Spodaj zalepimo manjši kvadrat iz kartona, da bo nekoliko dvignjeno od podlage. 
V levem kotu spodaj zalepimo zelen mah. Vanj in okoli zataknemo listke in izrezek naše lisice, ki se ozira proti sladkemu grozdju.
Pod osrednjo ploščico zataknemo še naravno rafijo in okrasni trakec. 

Še video na You Tube Channel :


 Kakor se pri meni rado dogaja, sem si pripravila veliko več materiala kot sem ga uporabila na voščilnici. A rada izbiram, zlagam in iščem pravo kombinacijo. Sprostim se, kot otroci, ko zlagajo lego kocke in pozabim na cel svet..... 
Pri nas na Primorskem so že proti koncu avgusta začeli pobirati grozdje, saj je letos zelo hitro dozorelo. 

Doma imamo manjšo pergolo z belo Isabello in čeprav je visoko, nisem kot lisica iz basni, ampak vsak dan odtrgam nekaj sladkih grozdov za na mizo. Rada spečem tudi kakšno pecivo ali skuham kompot - grozdje, jabolka in slive. 
Sladka grozdna aroma nam poživlja duha in srce v teh dneh! 

Vabljene na ogled novih idej - tema Ženski poklici :
 Sandra Kusić Uzur- torek, 11.september 2018
Jasmina - četrtek,13.september 2018
*    Romana Kuk - torek, 18. september 2018
Veana R. - četrtek, 20. september 2018


Izdelek prijavljam na Izziv / I enter my craft in Challenge :







11 komentarjev:

  1. Superb work! A beautiful project.
    Thanks for joining in this months challenge at That's Crafty
    Helen Pigott xx

    OdgovoriIzbriši
  2. Wow! This is such a beautiful card! It is so full of gorgeous texture. You created such a lovely outdoor scene and the colors and perfect. I like how it reflects this wonderful time of the year with that Autumn color palette. Thank you so much for sharing this amazing piece with us for this week's Simon Says Stamp Monday Challenge!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zunaj ena sama megla, pri tebi pa tako žareče, živo, iskrivo ... Ponovno si pričarala pravo umetnino, mene pa očarala in me hkrati spomnila na basni. V zadnjem času posegam bolj po slovenskih ljudskih pravljicah, zaradi tvojega namiga pa vem, da se vrnem tudi k basnim 😊. Tvoja lisička je pogosto omenjena v njih, hvala, ker si jo razstavila tudi v galeriji Scrapping4fun, Majda

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow, this is stunning. Love all the detail
    Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
    Rachelle DT
    https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Perfect for our Challenge! Great job here! So glad that you have shared your great artwork with us here at Through the Purple Haze. Good luck hun and do come back again!
    Jackie DT @ ttph

    OdgovoriIzbriši
  6. This is just WOW, utterly stunning, love all the gorgeous autumnal colours and details.
    Thanks for joining us at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge.
    I hope you have a great day :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prachtige herfstkaart. Mooie tutorial.
    Dank je wel voor je deelname aan Scrapping4fun
    Renate DT

    OdgovoriIzbriši
  8. Awesome... Love it.
    Beautiful make.
    Thank you for joining us at Scrapping4fun challenges.
    Priya DT

    OdgovoriIzbriši
  9. Woww!!! So inspiring.. I love the whole card and all handmade embellishments are so gorgeous... You are so creative and talented dear..
    Thank you for joining us at Scrapping4fun Challenges.
    Good Luck.... xoxoxo

    Love
    Dr Monika Shukla
    DT-Scrapping4funchallenges

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga, Veana, najprej se opravičujem, ker se že predolgo nisem ustavila pri tebi in tvojih prekrasnih umetninah. Tvoja lisička pod grozdjem me je očarala in začarala. Jesen in njene barve me vsako leto tako navdihnejo in navdihujejo. Res prava umetnina je nastala pri tebi in sem navdušena.
    Prijetne oktobrske dni želim,
    Valentina

    OdgovoriIzbriši

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -