Na morju * On The Sea

POLETJE ! Topli barvni odtenki me objemajo...... 
Globina modrega morja, prelepa jasna modrina neba in žareče rumeno sonce so navdihnili  današnje ustvarjanje.


OPIS IZDELAVE 💙💛

Blog 13 arts objavi Izziv  Background , tako me zamika spet Mix media. Veselo na delo !!

Vzamem bombažno platno 18 x 24  cm kupljeno v Tediju za 1 Euro. Na mizo zložim razne stvari, ki jih vestno spravljam v en velik predal za bodočo reciklažo pri mojih izdelkih. Hmmm, včasih se toliko nabere, da predala enostavno ne morem zapreti. Seveda, ker premalo ustvarjam, a sedaj upam, da se bo to spremenilo. 





Torej, pripravim kartončke, ki visijo na novih oblačilih, nato dodam še plastične palčke, na katerih so bile kljukice za zlaganje kartonske škatle, oranžna mrežica, v kateri je bila čebula in še drugi dodatki. Dodam še gesso, strukturno maso, štampiljke, stencile in barve v odtenkih modre, zelene in rumene....

Najprej kartončke zrežem na različne velikosti in zalepim na platno. Nato vse prevlečem z belim gessom Amsterdam in dam sušit na sonce. Zgoraj in spodaj vodoravno na platnu naredim s stencilom krogce in namažem še po robovih kartončov z teksturno maso. Sedaj sledi špricanje in prelivanje z modro barvo Dylusions in zeleno tekočino, ki sem jo naredila iz Nuvo Mousse.

Ponekod nanesem Heavy medium Amsterdam in gor posujem droben pesek in kamenčke, ravno tako kupljene v Tediju. Posušim in pošpricam z turkizno zeleno tekočino, ki sem jo naredila iz Nuvo Mousse ter modro razredčeno vodo. Sušim......Vse to večkrat ponavljam, dokler nisem zadovoljna z rezultatom prelitih odtenkov.

Posebej pobarvam mrežico in gazo z rumeno in plastične palčke z rjavo. Kolešček iz sredine lepilnega traku pobarvam in posujem z krem emboss prahom ter segrejem. Enako naredim z kovinsko zvezdo, katero še namažem z raznimi odtenki Nuvo mousse. S šablonama SIzzix 661165A ,izrežem 2x sidro in 2x krmilo in ju zalepim skupaj. Premažem z rjavo bakreno Nuvo mouse in nato izmenično dodajam Alkohol ink srebrno, rjavo in zlato, da ustvarim nekoliko patinast efekt.
Vse narejene dodatke zalepim na čudovito modro turkizno ozadje s vročo pištolo ali z 3D gelom. Dodam še 2 kovinski spirali, nekaj bakrenih kovinskih krogcev in prozornih kroglic.

Ob pogledu nanjo moj mož reče : " Zvezda ČUDOVITO !!" Ob pohvali mi zatrepeta srce in zažarijo ušesa. Ne glede na 30 skupnih let me njegove prijazne besede še vedno vznemirijo...










20 komentarjev:

  1. Odgovori
    1. Hvala Tamara !!! To ustvarjanje je res pravi relax.......

      Izbriši
  2. Wow, izjemno in preprosto čudovito! Krasno poletno platno je nastalo.
    Prav pomirjajoče.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prisrčna hvala Valentina za tvoje prijazne besede ! Zdaj grem po nov navdih na plažo........

      Izbriši
  3. Totally gorgeous! You have really captured the feel of the sea. Thank you for joining us this month at Altered Eclectics, Jane (DT) :) x

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanks Jane for your lovely words ! I feel the sea breeze, beautiful sunset and sky full of star every day, beacuse I live on the coast......and that's why I love summer glowing colors.

      Love &Hugs

      Izbriši
  4. Kaj pa ti vse ne znaš reciklirat. Meni še na pamet ne pride, da bi recimo šparala te listke od oblačil. Bravo. Odlično si tole izpeljala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vladuška za prijazne besede 💛 Obožujem recikliranje in imam eno velikimi omarooooo čudnih stvari..... Morda še kaj presenetim !! Lep dan želim 🤗😎😍

      Izbriši
  5. Preprosto povedano ČUDOVITO 💛

    OdgovoriIzbriši
  6. pa sem bila prepričana, da sem tole že komentirala ... tole je pa totalni presežek, prava poezija ustvarjalnosti, še bolj pa mi je všeč vse to recikliranje, ker končni efekt je res fenomenalen. jaz podobno zbiram vse mogoče, tudi to embalažo od zelenjave, ampak še nisem dobila prave ideje, le kaj neki početi z njo ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja Tina, mahnjena sem na recikliranje. Sicer vsake toliko moram pospraviti in odnesti na EKO otoke, a imam eno sobo samo za to.....Upam, da mi letos pozimi uspe kaj več narediti !! Pozdravček <3
      P.S. Jaz sem bila tudi prepričana, da ti sledim in grem danes pogledat ali res nič ne ustvarjaš.......hahaha.....vidim, da si ful aktivna ! BRAVO !!

      Izbriši
  7. Tole je pa noro dobra reciklaža! Kaj takega bi tudi sama rada znala narediti, pa enostavno nimam pravih idej. Krasno platno za te vroče poletne dni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Maja ! Včasih ti en dan kar kane ideja.....tako je meni tale s kartončki. Jih imam še nekaj na zalogi in čakajo na kreativen utrinek.

      Lep dan ti želim

      Izbriši
  8. I feel like I am at the sea!!!! So beautiful project!Thank you for participating in 13arts challenge!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanks Christina for lovely words💙💛 Glad you like it.....
      Kind regards 🌊🌊🌊

      Izbriši
  9. love all the textures...thanks for playing with us at 13arts challenge

    OdgovoriIzbriši
  10. What a wonderful piece of art Veana!! loves the multiple textures and layers and so much more.
    Thank you for playing with us @Happy Little Stampers Mixed Media Challenge... All the best!!
    DT Seemaa
    https://icraftpaper.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Thank you Seemaa for your kindness💙💛
    Cross my fingers...
    Love & HUGS

    OdgovoriIzbriši

- DESIGNED BY ECLAIR DESIGNS -